9 Aralık 2010 Perşembe

Asker Eğlencesi Üzerine..

Az önce bir asker eğlencesinden geldim. İnsanların deli gibi içki içtiği, asker arkadaşlarını "şehit" etmek uğruna deli gibi yarıştığı bir mecra bu asker eğlencesi olayı. Bir biri ardına kalkan kadehler, kışla yolundaki sabırsız askerimize bir motivasyon kaynağı oluyor sanırım. Hafif alkollü bir halde ortamı gözlemlemeye çalıştım, sonuç tamamen hayal kırıklığı. Askeriyenin vermiş olduğu tecrübeleri ardı ardına sıralayan bir ağabey, alkolün etkisi ile serdar ortaç'ın " binlerce dansöz vaaar " şarkısına eşlik eden bir yakışıklı, bu ortama yabancı gibi duran, masanın üzerindeki fıstıkları bitirmek için canhıraş mücadele eden bir meze " yancı " sı, ve hafif meşrep bir kadının kendini etrafa kanıtlama çabalarıydı tüm tespitlerim. İlerleyen saatlerde askere pandik atmak üzere havaya hoplatma seanslarına şahit oldum, evet. En büyük asker bizim asker nidaları ile tavana fırlatılan askerin yediği parmak darbelerinden hoşnut kalıp kalmadığı hakkında yorum yapamam, ama " ibneler sizi " bakışı ile ortama bir gülücük saçtığını gördüm, inanın. Sonra askeri bekleyen zorlu koşullar hakkında bilinç düzeyi üst safhadaki bir ağabeyimizin tecrübelerini dinledik hep beraber. " Sikecekler olm seni ehehe " diyordu içten içe, ortamdaki dişi sayısının bir hayli fazla olmasından mütevellit bunu sesli dile getiremiyordu tabi ki. Dişilerin ise böyle bir ortamda bulunuşunu zaten çözmüş değilim. Kimilerine göre en kutsal mertebe olan şehitlik kavramına bu kadar aşina bir toplum, nasıl olur da askerini enseye tokat göte parmak bir şekilde askere gönderir? Kutsaliyeti üzerinde derin tartışmalar yaratan bu şehitlik kavramının uhreviyatı hatrına insan iki rekat namaz kılar da gider askere, değil mi dostlar?

Neyse, alkol konusunda hassas olan bünyemin sınırlarını zorlamayarak ayrıldım masadan. Yol boyunca damat halayı çekme konusunda ısrar eden bir sarhoş arkadaşla beraber eve gelmenin sıkıntısını paylaşmak isterim.

Ve belirtmek isterim ki askere giderken bu kadar götü başı dağıtmamalı insan. Sonuçta zor kullanarak gidiyoruz hepimiz askere, ve gidince değil gelince kutlamalıyız bu şahane olayı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder